Recept: Glutenvrije Vanille Cake

26 april 2017 glutenvrije cake

In dit artikel leg ik uit hoe je gemakkelijk een heerlijke glutenvrije cake kan maken.

 

Credit: Jeandrine Bokma, Website van Jeandrine

 

Ingrediënten

  • 200 gram bakboter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 100 gram rijstmeel
  • 50 gram ketanmeel
  • 50 gram tapiocameel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker

Instructies

  1. Neem een cakevorm van ongeveer 25 x 12 cm en vet deze in met een beetje bakboter. Bestuif vervolgens de cakevorm zodat de cake er na het bakken gemakkelijk uit komt.
  2. Mix de 200 gram boter totdat deze schuimig wordt.
  3. Voeg 200 gram suiker en de vanillesuiker toe en mix het geheel goed door.
  4. Voeg de eieren toe (het mixt het makkelijkst wanneer de eieren één voor één worden toegevoegd) en mix het geheel.
  5. Voeg het meel en de bakpoeder toe en mix ongeveer 5 tot 10 minuten.
  6. Bak de cake voor 65 minutennu op 160 graden in de oven en kijk dan met een sateprikker of de cake gaar is (de sateprikker moet schoon uit de cake komen).
  7. Indien de cake nog niet gaar is doe hem dan nog 10 minuten extra in de oven.

Opmerkingen

  • Het beslag kan ook in een cupcake vorm gedaan worden om kleine cakejes te maken.
  • Verse slagroom maakt de cake nog lekkerder!

Glutenvrije cake resultaat

 

 

Deel dit artikel!




Geef een reactie



Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!