Recept: Glutenvrije pannenkoeken

12 mei 2017 Glutenvrije pannenkoeken recept

Ingrediënten

  • 350 gram glutenvrij meel (Schär mix C)
  • 700 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • klontje bakboter (voor in de pan om mee te bakken)
  • (Optioneel) slagroom
  • aardbeien

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Mix zorgvuldig totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  3. Verwarm op hoog vuur een klontje boter in de pan en laat de boter smelten.
  4. Doe ongeveer één soeplepel beslag in de pan zodat de hele pan bedekt is met een dun laagje beslag.
  5. Zet het vuur nu middelhoog (7/9)
  6. Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is.
  7. Bak de pannenkoek totdat deze een mooie goudbruine kleur heeft.
  8. Ga terug naar stap 3 en herhaal dit proces tot al het beslag op is.

glutenvrije pannenkoeken recept collage

 

Belegtips

  • Beleg de pannenkoek met een laagje slagroom en maak het geheel af met wat aardbeien.
  • Je kan de pannenkoek serveren met poedersuiker en Nutella.
  • Mocht je af willen zien van de Nutella en aardbei met slagroom pannenkoeken, dan kun je ook kiezen voor een oer-Hollandse pannenkoek met stroop!

Tips

  • Je kan gemakkelijk kaaspannenkoeken maken door na stap 6 een plakje kaas toe te voegen
  • Of wat dacht je van een spekpannenkoek? Leg hiervoor na het toevoegen van de boter een paar plakken spek in de pan en voeg daarna de soeplepel beslag toe.

 

Wat is jouw favoriete pannenkoek? Laat het weten in een reactie! Of mail ons een foto!

Deel dit artikel!




Geef een reactie



Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!