Glutenvrije vegetarische pompoenrisotto

30 september 2017 Glutenvrije risotto

Het pompoenseizoen is inmiddels weer begonnen en daarom vandaag een nieuw recept voor heerlijke glutenvrije en vegetarische risotto! De credits voor het recept en de kookkunsten gaan naar Martina Kaplanova. Met dit recept kun je ongeveer 4 porties glutenvrije risotto bereiden in een totale tijd van 40 minuten (voorbereiding: 15 minuten, koken: 25 minuten).

 

Glutenvrije risotto ingredienten

Verse basilicum, butternut pompoen, genseden mozzarella en genseden ui.

Ingrediënten:

  • ½ Butternut pompoen, gepeld en gesneden in blokjes van ongeveer 1 cm²
  • 1 ui, gepeld en gesneden in kleine stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram risottorijst
  • 200 ml droge witte wijn
  • 500-750 ml groentebouillon of water
  • 125 gram mozzarella in kleine blokjes gesneden
  • 3 eetlepels melk
  • 1 eetlepel boter
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout
  • Kruiden: tijm, rozemarijn, 2 laurierbladeren en basilicum

Instructies

  1. Doe 2 koppen van de groentebouillon in een pan en kook daarin de pompoenstukken 5 tot 7 minuten.
  2. Pak een grote pan en verwarm de olijfolie tezamen met de ui. Voeg de rijst toe en bak deze 1 tot 2 minuten.
  3. Voeg de wijn toe aan de pan en giet de pompoenstukken inclusief de bouillon waarin deze heeft gekookt toe aan de pan.
  4. Voeg de volgende kruiden toe: zout, peper, tijm, rozemarijn en de 2 laurierbladeren.
  5. Kook het geheel 15-20 minuten, totdat de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen. Als bijna al het water is verdampt maar de rijst nog niet klaar is, voeg dan meer bouillon toe. Wanneer de rijst gaar is en het vocht is verdampt, voeg dan de mozzarella en de melk toe. Dit maakt de risotto kleveriger. Blijf roeren tot er geen vocht meer in de pan zit.
  6. Serveer de risotto met verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas.

Deel dit artikel!




Geef een reactie



Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!