Glutenvrije banaan oatmeal chocolate chip cookies recept

6 mei 2017 glutenvrije banaan oatmeal chocolate chip koekjes

Trek in een banaan? Of toch liever een chocoladekoekje? Volg dan onderstaand recept voor glutenvrije chocolade-bananenkoekjes om het beste van deze twee werelden bij elkaar te brengen. Dit recept bevat ingrediënten voor ongeveer 20 glutenvrije chocolate chip cookies en de bereidingstijd, inclusief het bakken, is circa 30 minuten.

 

Ingrediënten

  • 70 gram gesmolten boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 theelepels rum of vanille extract
  • 1 ei
  • 1 gepureerde banaan
  • 160 gram glutenvrije meelmix
  • ¼ theelepel zout
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • 160 gram glutenvrije haver (meer info over glutenvrije haver)
  • 120 gram stukjes chocolade

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Prepareer een ovenplaat met bakpapier.
  3. Mix het meel, de bakpoeder en het zout in een kom.
  4. Pak nu een grote kom en doe daar de boter, de bruine suiker, de rum en het ei in.
  5. Mix deze ingrediënten nu goed door elkaar met een elektrische mixer totdat er een creme-achtige pasta ontstaat.
  6. Mix verder op een rustige stand terwijl je de banaan toevoegt.
  7. Voeg nu beide kommen bij elkaar en mix totdat het een goed geheel wordt.
  8. Plaats het deeg in een koekjesvorm op het bakpapier.
  9. Bak de koekjes nu 10-12 totdat de randen van de koekjes bruin worden.

Resultaat

glutenvrije chocolate chip banana cookies

 

Meer bakken check dan snel ons andere glutenvrije chocolate chip cookies recept.

Deel dit artikel!




Geef een reactie



Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!