Glutenvrije mugcake recept (chocolade)

12 april 2017

In dit recept leggen we je uit hoe je een heerlijke glutenvrije chocolade mugcake kan maken in de tijd van een reclameblok op tv. We gaan met behulp van de magnetron een cake in een beker maken!

Voorbereidingstijd: 2 minuten

Tijd in de magnetron: 1,5 minuut

Ingrediënten:

Het beslag:

  • 2 eetlepels glutenvrij meel (Bijvoorbeeld met schär mix C)
  • 1 eetlepel cacoapoeder
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 1/8 theelepel zout
  • 1/4 theelepel glutenvrij bakpoeder
  • 2-4 eetlepels melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 theelepel chocoladepasta

 

(Optioneel) afwerking/topping:

  • Poedersuiker
  • Chocolade siroop (te halen bij Lidl)
  • Slagroom

Instructies:

Beslag maken:

  1. Pak een magnetron bestendige beker (inhoud ongeveer 200-250ml). Voeg hier alle beslag ingrediënten voor het beslag, behalve de melk, aan toe.
  2. Mix nu deze ingrediënten en voeg daarna 2 tot 4 eetlepels melk toe. Na het toevoegen van de melk moet er een zeer stroperig beslag ontstaan.

Glutenvrije mugcake beslag

Bakken:

  1. Om de glutenvrije mugcake te bakken moet hij ongeveer anderhalve minuut in de magnetron op 750 watt. Kijk na anderhalve minuut of de cake voldoende is gebakken/gerezen.
  2. Mocht de cake nog niet voldoende gebakken zijn doe hem dan nog 30 seconden extra in de magnetron.

Glutenvrije mugcake

Topping:

  1. Om de cake af te maken kan er poedersuiker, chocoladesiroop, slagroom of een combinatie van die drie aan worden toegevoegd.

Glutenvrije mugcake resultaat

 

Meer bakken

Wil je meer bakken, bekijk dan ons glutenvrije cheesecake recept

Deel dit artikel!




1 reactie

  • Mamibe 19 april 2017 om 21:15

    Geweldig simpel! Ik heb alleen geen magnetron…..kan het ook in de oven? Hoe lang en hoe warm ?

Geef een reactie



Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!