Glutenvrij cheesecake recept (optioneel met chocola)

9 april 2017 Glutenvrije cheesecake recept

In dit recept leggen we uit hoe je de lekkerste glutenvrije cheesecake kan maken met een overheerlijke topping!

ingrediënten:

Buitenkant van de cake:

  • 80g hazelnoten
  • 80g glutenvrije boterkoekjes (bijvoorbeeld Glutenvrije Lidl Maria biscuitjes)
  • 80g gesmolten boter
  • (optioneel: 1 eetlepel cacaopoeder)

Cheesecake vulling:

  • 350g cream cheese (roomkaas)
  • 250g volle kwark
  • 100g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepel citroensap
  • (optioneel: 1 eetlepel vanille-extract/rum)

Topping:

  • 150ml slagroom
  • 2-3 eetlepels poedersuiker
  • 200g volle kwark
  • (optioneel: 1 theelepel citroensap)
  • (optioneel: hagelslag of stukjes nootjes als decoratie)

Instructie:

Buitenkant van de glutenvrije cheesecake:

  1. Verwarm de oven voor op 165°C. Mix de koekjes, de hazelnoten en de cacaopoeder en roer vervolgens de gesmolten boter hier door heen.
  2. Plaats bakpapier over een 24cm cake pan. Giet de mix in de pan en verspreid het goed over de bodem van de pan. Druk met de palm van je hand de mix stevig in de pan en bak deze 10 minuten in de oven.

Vulling:

  1. Mix in een grote kom de cream cheese en de kwark tot dit een goed beslag is. Voeg vervolgens de suiker en de eieren toe en mix als laatste de citroen en het vanille-extract door de mix.
  2. Giet de mix over de voorgebakken korst van de cake en maak de opvulling helemaal glad. Leg nu een stuk aluminiumfolie over de bovenkant van de pan zodat de bovenkant van de cake goed wit blijft (anders wordt de cake geel/bruin aan de bovenkant en zijkanten).
  3. Bak de cake 45 tot 60 minuten. Na het bakken moet de bovenkant van de cheesecake glad en stevig, maar toch veerkrachtig, aanvoelen. Laat de cake afkoelen op het aanrecht en vervolgens ook nog een aantal uur in de koelkast (voor het beste resultaat zelfs een hele nacht).

Topping:

  1. Om de topping te maken moet de slagroom worden geklopt (met poedersuiker) en vervolgens worden gemixt met de kwark. Voeg daarna wat citroensap toe naar smaak.
  2. Om de cheesecake te decoreren met de topping moet de cake voldoende zijn afgekoeld tot minstens de kamertemperatuur en het liefst lager. Smeer de topping nu op de bovenkant van de cake en decoreer indien gewenst de bovenkant met hagelslag of hazelnootjes.

 

Glutenvrije cheesecake binnenkant

Opmerkingen:Glutenvrije Cheesecake recept

 

  • In plaats van een grote cake kunnen ook meerdere kleine cakejes worden gebakken.
  • Het vanille-extract kan worden vervangen door vanillesuiker.
  • Voor chocolade cheesecake: Smelt 100g pure chocolade en roer dit door de vulling (stap 1) en ga vervolgens verder met de rest van het recept.

 

Meer bakken… bekijk dan ons glutenvrije brownie recept

Deel dit artikel!




Geef een reactie



Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!