Recept: glutenvrije blueberry pancakes

23 mei 2019

Vandaag hebben we (Marte en ik) voor jullie een recept wat is komen overwaaien vanuit de andere kant van de oceaan, namelijk Amerika. Hieronder lees je het recept van de overheerlijke Amerikaanse blueberry pancakes. Heerlijk om te eten met stroop en/of poedersuiker. En nog een belangrijk voordeel: meteen je dagelijkse portie fruit weer binnen!

Het beslag voor deze pannenkoeken is te bereiden in 5 tot 10 minuten. De pannenkoeken kunnen vervolgens in zo’n 20 tot 30 minuten gebakken worden. Let op het beslag moet wel 30 minuten staan voor het beste resultaat. Het recept is goed voor zo’n 10 kleine blauwe bes pannenkoeken.

De ingrediënten

  • 250 gram Schär mix C
  • 250ml melk
  • Snufje zout
  • 3 gram bakpoeder
  • 30 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram blauwe bessen
  • Boter of olie om in te bakken
  • Stroop of poedersuiker om de blueberry pancakes mee te beleggen

Instructie

  1. Maak het beslag door het meel, de melk, het zout, de bakpoeder, de eieren, de blauwe bessen en de suiker in een kom te doen en dit goed te mixen tot er geen klonten meer in zitten.
  2. Laat het beslag 30 minuten staan.
  3. Verwarm een klontje boter (of wat olie) in een pan en doe daar vervolgens beslag bij om een pannenkoek van ongeveer 12 centimeter in doorsnee mee te maken.
  4. Herhaal stap 3 totdat het beslag op is.
  5. Stapel de pannenkoeken op elkaar en giet er indien gewenst stroop over.
  6. Versier nu jouw vriend/vriendin of scoor extra ouderpunten bij jouw kinderen door deze pannenkoeken te serveren.

Glutenvrije blueberry pancakes

Bonustip: dit is het ideale toetje of ontbijt voor als je glutenvrije gasten op visite krijgt, omdat het erg eenvoudig en snel te maken is. Met dit recept kan iedereen genieten van een glutenvrije pannenkoek!

Deel dit artikel!




Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!