Glutenvrij recept: Spinazie met ui, aardappels en een peperburger

4 mei 2017 glutenvrije spinazie met aardappelen en peperburger

Ben je op zoek naar een makkelijk maar gezond en glutenvrij recept? Dan is dit het recept voor jou! In dit recept leggen we uit hoe je de lekkerste roergebakken spinazie met uitjes kan bereiden. Dit gerecht is te bereiden met 6 ingrediënten, is voor 2 personen en duurt ongeveer 25 minuten om klaar te maken.

Ingrediënten

  • 300 gram spinazie
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentje knoflook
  • 300 gram kruimige aardappels
  • 2 glutenvrije peperburgers (te verkrijgen bij AH)
  • Zout

Instructies

  1. Schil de aardappels en breng deze aan de kook in een pan met water.
  2. Voeg zout toe aan de aardappels zodra het water kookt.
  3. Snij de uien één maal door midden en snij vervolgens halve ringen van de uien.
  4. Doe wat olijfolie in een roerbakpan en warm deze op.
  5. Roerbak de uien tot deze goudkleurig worden.
  6. Bak ondertussen de peperburgers in een koekenpan.
  7. Pers de knoflook (of snij deze in hele kleine stukjes).
  8. Voeg de knoflook-stukjes toe aan de roerbakpan en roerbak deze kort zodat ze net goed warm zijn.
  9. Doe de spinazie in de roerbakpan en bak deze op een hoog vuur.
  10. Wanneer de spinazie helemaal geslonken is, is het gerecht klaar om geserveerd te worden.

Opmerkingen/tips

  • Gebruik de jus van de peperburgers om de aardappelen meer smaak te geven.
  • De peperburger kan vervangen worden door een eitje om het gerecht vegatarisch te maken.
  • Ook biefstuk tartaar is erg lekker in combinatie met de roerbak spinazie.

Deel dit artikel!




Geef een reactie



Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!