Glutenvrij recept: Glutenvrije chocolate chip cookies

4 mei 2017 glutenvrije chocolate chip koekjes

We gaan heerlijke glutenvrije chocolate chip cookies maken. Met dit recept kun je ongeveer 20-25 glutenvrije chocolate chip cookies maken. De totale bereidingstijd is zo’n 50 minuten.

Ingrediënten

  • 160 gram glutenvrije witte bloem (ik gebruik deze: witte bloem)
  • 50 gram cacaopoeder
  • ½ theelepel glutenvrij bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 60 gram gesmolten bakboter
  • 80 gram appelmoes
  • 90 gram honing
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1½ theelepel vanille-extract
  • 60 gram stukjes chocolade

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175°C .
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Mix in een kom het glutenvrije meel, de cacaopoeder, het bakpoeder en het zout.
  4. Mix in een andere kom de gesmolten boter, appelmoes, honing, suiker, pindakaas en het vanille-extract.
  5. Voeg de vloeibare mix toe aan de eerste mix en klop dit tot één geheel met een garde.
  6. Als het deeg stevig is geklopt voeg dan de stukjes chocolade toe.
  7. Maak balletjes van ongeveer 3 centimeter van het deeg (ongeveer 1 eetlepel) en plaats deze op het bakpapier.
  8. Druk de balletjes nu met de onderkant van een glas of beker in de vorm van een koekje.
  9. Bak de koekjes 8 tot 10 minuten tot ze stevig zijn.
  10. Haal de glutenvrije koekjes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

Extra

  • Dit glutenvrije koekjesdeeg is erg stevig en daarom ideaal om specifieke vormen te maken. Om dit te bereiken kun je het deeg rollen in een rol van 1 centimeter.
  • Indien je bovenstaande tip gebruikt is het beter om hele kleine stukjes chocolade te gebruiken om breekpunten te voorkomen.

Deel dit artikel!




Geef een reactie



Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!