Glutenvrij recept: chili con carne

28 april 2017 glutenvrije chili con carne

In dit recept leg ik je uit hoe je gemakkelijk glutenvrije chili con carne maakt met slechts 10 ingrediënten. De bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 45 minuten en het recept is genoeg voor 3 á 4 personen.

 

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 5 normale tomaten
  • 1 grote ui (of 2 kleine)
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 gram bruine bonen (ik gebruik altijd een grote pot bruine bonen van HAK 720 gram)
  • 1½ theelepel chilipoeder
  • 1½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • zout
  • peper
  • (optioneel) 1 rode paprika

 

Instructies:

  1. Zet een pan met wat olie op het vuur en laat deze opwarmen.
  2. Snij de ui in kleine stukjes, doe ze in de pan en laat deze glazig worden.
  3. Snij de knoflook nu in hele kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan zodra de uien glazig zijn geworden.
  4. Voeg 1½ theelepel paprikapoeder toe.
  5. Voeg 1½ theelepel chilipoeder toe.
  6. Voeg ½ theelepel cayennepeper toe.
  7. Roer de kruiden goed door de pan (let op dit brandt snel aan).
  8. Voeg snel na stap 7 de gehakt toe en voeg zout en peper naar smaak toe.
  9. (Optioneel) Snij de paprika in kleine stukjes. Voeg de stukjes toe aan de pan en laat deze 2 minuten bakken.
  10. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe wanneer de gehakt gaar is gebakken.
  11. Laat het geheel minstens 10 minuten koken op een rustig vuurtje (4/9) en roer soms even door de pan.
  12. Giet de bruine bonen af en voeg deze toe. De bonen hoeven alleen maar goed opgewarmd te worden en hoeven niet lang gekookt te worden.
  13. Roer de bonen goed door de pan, wanneer de bonen goed zijn opgewarmd kan het gerecht worden voorgeschoteld.

 

Opmerkingen:

  • Je kan de tomaten ook eerst ontvellen door ze kort in water te koken en daarna gemakkelijk het vel er af te trekken. Zo voorkom je dat er velletjes tomaat in de chili zitten.
  • Wanneer je van pittig eten houdt kun je ook wat meer cayennepeper toevoegen om het gerecht wat heter te maken.

 

Deel dit artikel!




Geef een reactie



Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!