Glutenvrij brood recept

4 mei 2017 glutenvrij brood recept

In dit recept leg ik je uit hoe je een heerlijk glutenvrij brood in de oven kan bakken. Voor dit brood maak ik gebruik van het recept en de broodmix van Le Poole.

Ingrediënten

  • 450 ml water op kamer temperatuur (maximaal 25ºC)
  • 2 eetlepels olie
  • 8 gram suiker
  • 4 gram zout
  • 500 gram Le Poole Twello’s boerenbruin broodmix
  • 8 gram gedroogde gist

Instructies

  1. Mix alle ingrediënten in volgorde.
  2. Doe de mix in een broodbakvorm.
  3. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  4. Laat het geheel nu 1 uur rijzen (brood rijst het best bij 37ºC).
  5. Bak het brood 40 minuten in de oven.
  6. Laat het brood minstens 20 minuten afkoelen.

Opmerkingen

  • Dit recept is ook geschikt voor een broodbakmachine, er moet dan alleen 4 gram in plaats van 8 gram gedroogde gist gebruikt worden.
  • Broodmixen van Le Poole kunnen ook gemengd worden met elkaar om andere varianten brood te maken.

Resultaat:

Glutenvrij brood gesneden

Deel dit artikel!




Geef een reactie



Mis geen glutenvrij nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste glutenvrije producten en ontwikkelingen.

You have Successfully Subscribed!