De 5 tips die je moet weten voor een glutenvrije vakantie

28 april 2017 glutenvrij op reis

Glutenvrij op vakantie of op zakenreis kan een vervelende ervaring worden zonder een goede voorbereiding. Daarom geven we in dit artikel de 5 belangrijkste tips om succesvol glutenvrij op vakantie te gaan.

 

1. Glutenvrij dieet kaartje

Ga je op vakantie naar een land waar je de taal niet vloeiend spreekt, wees er dan zeker van dat je een dieetkaart meeneemt. Op dit kaartje staat in de taal van jouw bestemmingsland wat een glutenvrij dieet inhoudt en waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het koken. Op de site van Celiactravel kunnen de kaartjes gedownload worden in meer dan 50 talen! Klik hier om naar de site toe te gaan en jouw kaartje te downloaden.

 

2. Lokale glutenvrije vereniging

De meeste landen hebbben, net als Nederland, een vereniging voor mensen met Coeliakie. Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland kun je het beste van te voren contact opnemen met de Coeliakie vereniging van desbetreffende land. Deze verenigingen kunnen je vaak gratis van een hoop handige informatie voorzien.

 

3. Glutenvrij eten in het vliegtuig

Wanneer je gaat vliegen en je hebt coeliakie mag je vaak extra bagage meenemen. Hierover kun je meer informatie opvragen bij jouw vliegtuigmaatschappij. Wanneer je een lange vlucht tegemoet gaat kun je bij de meeste vliegtuigmaatschappijen vragen om een glutenvrije maaltijd. Jammergenoeg wil dit nog wel eens fout gaan, dus neem voor de zekerheid altijd zelf een paar glutenvrije broodjes of snacks mee!

 

4. Backup eten

Neem altijd voor 1 of 2 dagen glutenvrij eten mee. Indien je dan onverwacht toch zonder glutenvrij eten komt te zitten, hoef je in ieder geval geen honger te leiden. Mocht je onverhoopt toch zonder eten komen te zitten denk er dan aan dat je vrijwel overal wel puur fruit of groente kan halen. Misschien is dit niet altijd een gewenste oplossing als avondeten maar het is zeker beten dan je avondmaal overslaan.

 

5. Blijf alert

Deze tip geldt eigenlijk overal, maar is voornamelijk van belang in het buitenland. Blijf altijd alert en let op wat mensen je voorschotelen. Bij twijfel geldt: altijd even dubbelchecken!

 

Heb jij nog tips voor een glutenvrije reis? laat ze dan achter in de comments!
Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.