Oosters glutenvrij bij Wagamama

31 maart 2017 Wagamama_glutenvrij

Het was in Antwerpen dat ik voor het eerst in aanraking kwam met de oosterse keuken van Wagamama. Het moet een jaar geleden zijn dat ik daar met mijn vriendin op vakantie was. De avond brak aan en de honger nam toe. We gingen op zoek naar een lekker (glutenvrij) restaurant. Dat viel niet mee. De antwoorden die we ontvingen op de vraag of ze een glutenvrij gerecht konden bereiden vielen steeds weer tegen. Vaak was het dat ze zeker ‘Gloetlekker eten hadden’ of ‘brood is ook glutenvrij toch?’ en ‘oh dat is zonder soja toch?’.

 

Onze volgende stap werd heel snel duidelijk: met onze mobieltjes zetten we onze zoektocht online voort. Zo kwamen wij na een Vlaams forumtip uit bij Wagamama. Een gouden tip, zo bleek later. De honger nam het niveau ‘Expeditie Robinson’ aan.

 

Na 2 keer zo dom te zijn geweest om de verkeerde deur binnen te stappen, kwamen we eindelijk uit in het eetgedeelte van het restaurant. We werden vriendelijk geholpen door een serveerster en bestelde een drankje. Onze drankjes werden onder begeleiding van een menukaart vol met glutenvrije gerechten naar ons toe gebracht. Meer dan 20 glutenvrije gerechten om te kiezen! ‘Ik ben de gelukkigste man van Antwerpen’, zei ik tegen mijn vriendin.  Als hoofdgerecht koos ik de ‘Cha Han’ met kip teriyaki als bijgerecht.

 

Cha han is een heerlijke mix van rijst, groente en gebakken gamba’s. Teriyaki kip wordt gegrilld in een marinade van soyasaus met een heerlijke smaak als resultaat. Na afloop waren wij het heel erg eens met elkaar: Het eten bij Wagamama was heerlijk!

 

CO Omakase Grilled Tuna

Glutenvrije CO Curry Prawn Itame

 

Wagamama

Nu kan ik mij voorstellen dat het voor menigeen best veel moeite is om even af te reizen naar Antwerpen voor zo een lekker glutenvrije maaltijd. Gelukkig opent Wagamama ook steeds meer vestigingen in Nederland. Zo hebben ze vestigingen bij station Amsterdam Zuid (WTC), Amsterdam Centraal, het Max Euweplein (ook in Amsterdam) en hebben ze recentelijk een nieuwe vestiging geopend in Rotterdam.

 

Zelf geniet ik nu vaak van lekkere glutenvrij eten in het restaurant in Amsterdam-zuid. Ook daar heb ik alleen maar positieve ervaringen gehad. De prijs/kwaliteit is erg goed, ze hebben zeer snelle, vriendelijke service en zijn goed geïnformeerd over coeliakie.

 

Hieronder de glutenvrije kaart van Wagamama:

wagamama glutenvrije menukaart

Heb je vragen of glutenvrije tips die jij wil delen, stuur mij dan een berichtje op Facebook of laat een reactie achter!

Deel dit artikel!
Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.