Glutenvrije muesli

19 juni 2016 Glutenvrije musli

Vandaag kwam ik erachter dat er bij de Plus supermarkt tussen de normale ontbijtgranen een nieuwe verpakking staat. Hieronder zie je de nieuw verkrijgbare glutenvrije muesli van EAT NATURAL. Voordat ik jullie ga inlichten over een nieuw glutenvrij product moet het natuurlijk wel eerst getest worden, na mijn ontdekking heb ik meteen een pak meegenomen en een smaaktest gedaan.  

Glutenvrije musli

Feitjes

  • Prijs: €3,59
  • Gewicht 500 gram (10 porties)
  • Allergie-informatie: Glutenvrij en ook geschikt voor vegetariërs
  • Houdbaarheid: 4 maanden mits ongeopend

 

De ervaring

Op het eerste gezicht vond ik de muesli er in de verpakking erg droog uitzien. De glutenvrije ontbijtgranen zitten namelijk vacuum verpakt waardoor het al snel een droog geheel lijkt. Schijn bedriegt echter. Dit bleek toen ik de zak open maakte en zag ik dat het zeer knapperige korrels waren gemixt met heerlijke rozijnen.

Glutenvrije musliIk heb eerst een bakje met enkel ontbijtgranen geprobeerd. Dit smaakte erg goed en het is de eerste muesli die die ook zonder toevoeging van melk of kwark lekker van smaak is. De rozijnen maken het geheel zeker wat vochtiger en de ontbijtgranen zijn verder erg goed van smaak.

Naast het feit dat de muesli puur prima te eten is heb ik ook nog mijn standaard recept geprobeerd: muesli met melk. Dit is voor mij persoonlijk de goude combinatie. De biologische granen samen met de zoete rozijnen geven een lekkere smaak die erg goed mengt met de melk waardoor er een smakelijke knapperige maaltijd onstaat, die zeker niet droog is.

Conclusie

Na de muesli op meerdere manieren geproefd te hebben en de ingredienten lijst zorgvuldig te hebben bestudeerd kan ik het volgende samenvatten.

Voor glutenvrije begrippen is de prijs niet zeer schokkend, maar dat neemt niet weg dat het alsnog een prijzige muesli blijft. Je krijgt echter wel waar voor je geld, deze muesli is namelijk erg lekker en bovendien erg gezond en voedzaam. Daarom kan ik deze glutenvrije muesli zeker aanraden aan iedereen die eens wat verandering zoekt op een glutenvrije broodje als ontbijt.

 

Deel dit artikel!
Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.