Glutenvrije vegan chili
1 augustus 2019
Een heerlijk recept voor glutenvrije vegan Chili met prachtige foto’s gemaakt door Marte.

Ingrediënten
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 bouillonblokje
Chili flakes of cayennepeper
1 paprika, kleingesneden
6 tomaten, in blokjes
1 blikje mais
1 groot blikje tomatenpuree
Koriander
Blik kidneybonen
Blik zwarte bonen
Blik/zak linzen
Instructies
- Zorg dat alle ingrediënten gesneden zijn en de inhoud van de blikken uitgelekt.
- Verhit in een grote pan een eetlepel olijfolie, en voeg de ui en paprika toe. Bak dit op gemiddeld vuur totdat de ui glazig wordt, ongeveer 3-4 minuten, voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, eventueel naar smaak cayennepeper of chili flakes, en verkruimel het bouillonblokje door het geheel. Roer dit alles goed door en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Als de tomaten wat zachter zijn geworden, kunnen de bonen, linzen en mais erbij. Roer alles goed door. Laat de chili rustig doorkoken, voor minstens 10 minuten.
- Doe vlak voor het serveren wat verse koriander door de chili heen. Serveer het gerecht met rijst, tortillachips, of wraps, en garneer met wat extra koriander en chili flakes.
Opmerkingen
- Je kunt naar eigen voorkeur variëren met de bonensoorten. Geen fan van linzen bijvoorbeeld? Dan gebruik je gewoon extra kidneybonen!
- Het gerecht is uitermate geschikt om ook de volgende dag nog te eten, maar ook om in te vriezen! Gezien het recept voor 5-6 personen is, kun je een aantal porties invriezen voor dagen dat je geen zin hebt om te koken.