Glutenvrije vegan chili

1 augustus 2019 Gluten

Een heerlijk recept voor glutenvrije vegan Chili met prachtige foto’s gemaakt door Marte.

Ingrediënten
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 bouillonblokje
Chili flakes of cayennepeper
1 paprika, kleingesneden
6 tomaten, in blokjes
1 blikje mais
1 groot blikje tomatenpuree
Koriander
Blik kidneybonen
Blik zwarte bonen
Blik/zak linzen

Instructies

  1. Zorg dat alle ingrediënten gesneden zijn en de inhoud van de blikken uitgelekt.
  2. Verhit in een grote pan een eetlepel olijfolie, en voeg de ui en paprika toe. Bak dit op gemiddeld vuur totdat de ui glazig wordt, ongeveer 3-4 minuten, voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, eventueel naar smaak cayennepeper of chili flakes, en verkruimel het bouillonblokje door het geheel. Roer dit alles goed door en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Als de tomaten wat zachter zijn geworden, kunnen de bonen, linzen en mais erbij. Roer alles goed door. Laat de chili rustig doorkoken, voor minstens 10 minuten.
  5. Doe vlak voor het serveren wat verse koriander door de chili heen. Serveer het gerecht met rijst, tortillachips, of wraps, en garneer met wat extra koriander en chili flakes.

Opmerkingen

  • Je kunt naar eigen voorkeur variëren met de bonensoorten. Geen fan van linzen bijvoorbeeld? Dan gebruik je gewoon extra kidneybonen!
  • Het gerecht is uitermate geschikt om ook de volgende dag nog te eten, maar ook om in te vriezen! Gezien het recept voor 5-6 personen is, kun je een aantal porties invriezen voor dagen dat je geen zin hebt om te koken.

Deel dit artikel!




Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.