Glutenvrij recept – Glutenvrije thaise curry

29 mei 2016 Glutenvrije thaise curry

Ik vind de oosterse keuken heerlijk, echter met een glutenvrij dieet loop ik vaak tegen het probleem aan dat de kruidenmixen gluten bevatten. Na een tijdje zoeken ontdekte ik een heerlijke glutenvrije kruidenmix voor thaise curry. Met deze kruidenmix en enkele andere ingredienten maakte ik een heerlijke curry waarvan ik het recept graag met jullie deel.

De ingrediënten (4 personen)

ingredienten voor glutenvrije thaise curry

  • 400 gram Kip
  • 400 gram Thaise roerbakgroente van AH (prei, rode peper, witte kool, groene paprika en rode ui)
  • KOH Thai red curry paste (3 eetlepels)
  • Blue Elephant kokos creme (165 ml)
  • Pandan rijst 320 gram (80 gram per persoon)
  • Olijfolie (2 eetlepels)

 

Breng een pan water aan de kook. Voeg de rijst hieraan toe, zodra het water kookt. En laat de rijst 8-10 minuten gaar koken.

 

Snij ondertussen de kip in kleine blokjes en verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan. Bak nu de kip gaar en blijf de kip regelmatig omscheppen om de hitte zo goed mogelijk te verdelen.

 

Gesneden kip voor glutenvrije thaise curry

 

Giet de rijst af als deze klaar is en laat hem nog tien minuutjes staan zodat hij kan afkoelen.

 

Wanneer de kip bijna gaar is, is het tijd om de kruiden toe te voegen. Voeg nu de 3 eetlepels KOH thai curry paste en het gehele potje Blue Elephant kokos creme toe.

 

Kruiden voor de  glutenvrije thaise curry

 

Roer het geheel goed door elkaar tot er een mooie oranje saus onstaat.

 

glutenvrije thaise curry saus

 

Wanneer de inhoud van de pan het kookpunt heeft bereikt is alles goed warm, dit is het punt om de groente toe te voegen. Roer de groente goed door de rest van de saus en laat het sudderen voor een paar minuten. Zodra het geheel goed op temperatuur is kan de pan van het vuur gehaald worden en samen met de rijst opgedient worden.

Eet smakelijk!Glutenvrije thaise curry

 

Deel dit artikel!
1 reactie

  • Glutenvrij 1 augustus 2016 om 22:27

    Heb het vanavond thuis gemaakt en overheerlijk van gegeten aangezien ik inspiratieloos was qua koken 🙂 En ja glutenvrij eten nu zeer waardeer! Kan niet anders zeggen dan doorgaan met deze informatieve website! Daar doen jullie velen veel plezier mee… Hartelijk bedankt en zeer duidelijk weergegeven! Vooral de YouTube video was een goede uitkomst… Wellicht volgende keer toch wat geluid erbij voor de blinden onder ons 😉

Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.