Glutenvrij snacken: een glutenvrije kroket

24 augustus 2016 Glutenvrije Kroket

Hittegolf? Kies voor verkoeling op het strand bij Strandpaviljoen Sport!

Bent u ook op zoek naar een strandtent met glutenvrije mogelijkheden, lees dan dit leuke artikel, ingezonden door onze gastblogger Robert.

De laatste dag van de vakantie. We hadden een aantal dagen door Zeeland gefietst. Vandaag sloten we af met de rit van Rockanje naar huis. ‘Onderweg gaan we lekker snacken’, zei ik tegen mijn vriendin, ‘want dat hebben we verdiend na zoveel kilometer fietsen en afzien’.
Mijn vriendin heeft coeliakie en ik niet. Het verkrijgen van (smaakvolle) kroketten en brood is voor mij een kleine moeite. Voor haar een groot gemis. Dat begrijp ik. De smaakverschillen zijn vaak groot. Dat is niet altijd het geval. Glutenvrije pasta eet ik regelmatig mee en daar merk ik weinig van een verschil. Het verschil in smaak van pasta wordt simpelweg heel klein met het bereiden van een smaakvolle saus.

‘Kroketten!’, riep ze, ‘die van VA-Foods wil ik eindelijk eens proberen’. Via de website van VA-Foods vonden we strandpaviljoen ‘Sport’ op de Wassenaarse Slag. Omdat we zeker wilden weten of de informatie correct was, hebben we toch eerst even een belletje gewaagd. ‘Geen probleem, kom langs’, zo was het antwoord.
We sprongen op de fiets om de 30 kilometer vanaf Hoek van Holland naar het strandpaviljoen te overbruggen. Onderweg hebben we geleden als hongerige wolven omdat ‘de kroket dan nog lekkerder zou smaken’. Die opzet lukte. Zo ‘verukkeluk’ dat mijn vriendin besloot een tweede portie te bestellen.

glutenvrije kroket aan het strand
Uiteraard is het fijn dat dit zo lekker was. Nog prettiger klonken voor mij de woorden van de enthousiaste eigenaresse: ‘het is een kleine moeite om een gerecht allergeenvrij te maken’. Volgende keer gaan we de bitterballen of de pizza proberen. Wij hebben namelijk het volste vertrouwen in Sport. Eerst een eindje fietsen uiteraard. Een (glutenvrije) kroket moet je verdienen.

Strandpaviljoen Sport
De Wassenaarse Slag 29
2242 PG Wassenaar
Nederland
www.strandpaviljoen-sport.nl

 

Strandpavilioen Sport

Kroketten en bitterballen van VA Foods,
Zie voor de verkooppunten: www.vafoods.eu/verkooppunten

Deel dit artikel!
Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.