Glutenvrije brownies recept

13 februari 2018 Glutenvrije brownies

Brownies zijn een van de lekkerste gebakjes. Voor iemand met een glutenvrij dieet is het echter erg lastig om ze te kopen. Omdat er in bijna alle meelsoorten gluten zitten, zijn glutenvrije brownies moeilijk vindbaar en vaak erg duur. Daarom delen wij dit makkelijke recept voor heerlijke glutenvrije brownies.

 

Deze brownies zijn te bereiden in vijf tot tien minuten en moeten vervolgens drie kwartier in de oven. Het recept is goed voor een grote brownie waar zes mensen royaal van kunnen snoepen.

De ingredi├źnten

 • 50 gram (55 ml) olijfolie
 • 135 gram pure chocola
 • 50 gram rijstmeel
 • 115 gram suiker
 • 2 eieren

Instructie

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius.
 2. Breek de chocolade in kleine blokjes. Smelt deze samen met de olijfolie in een pan die in een andere pan met kokend water hangt (au bain-marie). Blijf roeren tot het een glad geheel vormt.
 3. Doe het rijstmeel, de suiker en de eieren in een beslagkom bij elkaar. Mix het goed met een mixer tot het goed gemengd is.
 4. Voeg hier de vloeibare chocolade bij en mix dit er doorheen.
 5. Zodra het goed gemixt is tot een egaal geheel kan het in de bakvorm gegoten worden. Wanneer je het in een bakvorm giet, vergeet dan niet even de bakvorm in te smeren met boter zodat de brownies makkelijk los laten wanneer ze gebakken zijn. Als alternatief kun je een ovenschaal met bakpapier gebruiken.
 6. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de brownie gaar 45 minuten op 150┬░C.
 7. Haal na 45 minuten de bakvorm uit de oven en laat deze zo’n 15 minuten afkoelen.

 

Neem het geheel na het afkoelen uit de bakvorm en snijdt het in stukjes. Geniet nu van jou zelf gemaakte glutenvrije brownies.

Glutenvrije brownies

Trakteertip: dit is het ideale gerecht voor als je glutenvrije gasten op visite krijgt, omdat het erg eenvoudig en snel te maken is. Met dit recept kan iedereen genieten van een glutenvrij gebakje bij de koffie!

 

Laat het me weten als je nog meer recepten voor glutenvrije baksels hebt in de reacties hieronder.

 

Deel dit artikel!
Geef een reactie


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.