Glutenvrij recept: Glutenvrije chocolate chip cookies
4 mei 2017
We gaan heerlijke glutenvrije chocolate chip cookies maken. Met dit recept kun je ongeveer 20-25 glutenvrije chocolate chip cookies maken. De totale bereidingstijd is zo’n 50 minuten.
Ingrediënten
- 160 gram glutenvrije witte bloem (ik gebruik deze: witte bloem)
- 50 gram cacaopoeder
- ½ theelepel glutenvrij bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 60 gram gesmolten bakboter
- 80 gram appelmoes
- 90 gram honing
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 eetlepel pindakaas
- 1½ theelepel vanille-extract
- 60 gram stukjes chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C .
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Mix in een kom het glutenvrije meel, de cacaopoeder, het bakpoeder en het zout.
- Mix in een andere kom de gesmolten boter, appelmoes, honing, suiker, pindakaas en het vanille-extract.
- Voeg de vloeibare mix toe aan de eerste mix en klop dit tot één geheel met een garde.
- Als het deeg stevig is geklopt voeg dan de stukjes chocolade toe.
- Maak balletjes van ongeveer 3 centimeter van het deeg (ongeveer 1 eetlepel) en plaats deze op het bakpapier.
- Druk de balletjes nu met de onderkant van een glas of beker in de vorm van een koekje.
- Bak de koekjes 8 tot 10 minuten tot ze stevig zijn.
- Haal de glutenvrije koekjes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Extra
- Dit glutenvrije koekjesdeeg is erg stevig en daarom ideaal om specifieke vormen te maken. Om dit te bereiken kun je het deeg rollen in een rol van 1 centimeter.
- Indien je bovenstaande tip gebruikt is het beter om hele kleine stukjes chocolade te gebruiken om breekpunten te voorkomen.