Glutenvrij Pinkpop met Oui Sans Gluten (ook in 2017)

9 juni 2016 glutenvrij pinkpop Oui Sans Gluten

Het festivalseizoen is weer begonnen en dit weekend hebben we Pinkpop, waar veel grote namen zich zullen verzamelen. Ik ben zelf een groot liefhebber van muziek en geniet enorm van de festivalsfeer! Coeliakie maakt een festivalweekend echter niet altijd even makkelijk. Glutenvrij eten op festivals is vaak erg lastig. Gelukkig trof ik het goed op mijn eerste weekend Pinkpop 3 jaar geleden. Daar stonden namelijk de mensen van Oui Sans Gluten op het festivalterein. Ze boden overheerlijke glutenvrije snacks van VA foods aan. Door hen kan iedereen genieten van een glutenvrij pinkpop!

Glutenvrij pinkpop, Oui Sans Gluten

Het team van Oui Sans Gluten

Oui Sans Gluten

Het Oui Sans Gluten team wordt geleid door Jacqueline. Zij zorgt ervoor dat het glutenvrije meel uiteindelijk in de vorm van heerlijke gerechten bij onze groep ‘glutenvrije festivalgangers’ terecht komt. Doordat haar drie kinderen coeliakie hebben weet ze alles van besmetting en hoe ze dit moet vermijden. Er wordt grote zorg besteed aan het glutenvrij bereiden en het glutenvrij houden van de gerechten die ze serveren. Zo vertelde Jacqueline mij dat ze zelf de broodjes bakt en dat deze vervolgens worden belegd met heerlijke snacks (van VA foods) door de super crew van Oui Sans Gluten.

Alles voor kwaliteit en glutenvrij-garantie!

Omdat ze willen garanderen dat alles 100% glutenvrij is en daarnaast van een uitstekende kwaliteit, bakken ze alle broodjes zelf. En dit is zeker te proeven! Maar om zoveel broodjes in een korte tijd te bakken, was een oven niet meer toereikend. Er werd overwogen een bestaande bakkerij over te nemen, maar om elk risico van besmetting uit te sluiten, besloot de man van Jacqueline een aantal ovens in eigen huis te plaatsen.

Heerlijke broodjes kroket en bier!

Tijdens mijn bezoeken aan Pinkpop kon ik na een goed concert, net zoals mijn vrienden, meteen mijn honger stillen. Zo snel mogelijk ging ik dan richting de kalm aan laan, waar alle culinaire tentjes zich bevonden. Daar trof ik mijn glutenvrije helden aan in hun opvallende roze stand.

Hier verkochten ze de lekkerste broodjes kroket, broodjes frikandel en broodjes gezond, mini pizza’s en nog veel meer! Uiteraard heb ik hier in mijn ‘Pinkpop-weekenden’ zoveel mogelijk van genoten en alle heerlijke glutenvrije snacks geprobeerd. Wat een feest! Nog nooit heb ik in mijn jaren met coeliakie zo onbezorgd kunnen genieten van eten!

En dan sta je voor de kraam en moet je kiezen wat je gaat bestellen. Als je glutenvrij moet eten dan is het altijd lastig om eten te ‘vinden’ en zeker om een restaurant of kraam te vinden waar je alles kan eten. Maar bij Oui Sans Gluten kon ik echt alles bestellen en moest ik dus voor het eerst een keuze maken. Ik begon met een tosti. Gewoon een eenvoudige tosti die iedereen altijd en overal besteld en die ik al sinds jaren in geen enkele horecagelegenheid meer heb kunnen eten. Het was een genot om je vingers bij af te likken. Rijkelijk belegd met ham en kaas en een knapperige buitenkant! Vervolgens ben ik alle andere snacks gaan proberen. De pizza was niet van een echte Italiaanse pizza te onderscheiden en het broodje gezond had de perfecte ingredienten voor een lekkere gezonde lunch. Maar de absolute winnaar was toch wel het glutenvrije broodje kroket. Deze deed mij denken aan de “echte” dobben kroketten, waar ik vroeger (voordat coeliakie was ontdekt) erg van kon genieten.

Naast alle lekkere glutenvrije snacks verkoopt Oui Sans Gluten ook nog eens glutenvrij bier. Voor dezelfde prijs als een normaal biertje, kun je genieten van een lekkere koude mongozo terwijl je glutenvrije tosti in de maak is. Wat wil een mens nog meer?

Glutenvrij Pinkpop 2016

Ook dit jaar (Pinkpop 2016) zullen Jacqueline en haar team Nederland weer voorzien van de beste glutenvrije festival snacks! Wederom zijn ze te vinden aan de kalm aan laan, maar dit keer in hun glutenvrije tent!

glutenvrij pinkpop Oui Sans Gluten

De nieuwe tent van Oui Sans Gluten, te vinden aan de kalm aan laan.

Ik kan de glutenvrije snacks van Oui Sans Gluten aan iedereen die naar pinkpop gaat dit jaar aanraden!

Let op: Ga je een heel weekend naar pinkpop, hou er dan rekening mee dat Oui Sans Gluten op het festivalterrein staat en dat er op de campingterreinen helaas nog geen glutenvrije stands staan. Neem daarom dus nog wel genoeg glutenvrij eten mee om het weekend door te komen!

Wat is jullie ervaring met glutenvrij eten op festivals?

ContactInformatie Oui Sans Gluten:

  • Jacqueline Ploum
  • Herungerstraat 162
  • 5911 AM Venlo
  • 077 – 354 67 69

Deel dit artikel!
2 reacties

Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.