Glutenvrij brood kopen

26 mei 2016 Glutenvrij Brood - Simpel Glutenvrij

Heerlijk kant-en-klaar glutenvrij brood

Een van de moeilijkere dingen van het glutenvrije dieet is dat je geen “normaal” brood kan halen. Ik kan mij nog goed herinneren dat het heel moeilijk was om lekker glutenvrij brood te vinden. Ik had echter ook nooit veel zin om zelf brood te bakken. Voor de mensen die hiermee resoneren heb ik dit artikel geschreven. Ik geef hier mijn top 4 makkelijk te verkrijgen glutenvrije broden, ik vertel waar ze te krijgen zijn en ik geef een aantal tips om ze zo goedkoop mogelijk te krijgen.

 

Toch op zoek naar een glutenvrij brood recept >> Glutenvrij brood recept


De volgende vier merken voeren zeker de lijst makkelijkst te verkrijgen broden aan

  • Schär
  • Genius
  • Yam
  • Damhert

Al deze broden hebben hun eigen voor en nadelen, deze zal ik in detail bespreken in de volgende sectie, als laatst heb ik ook nog wat tips om de broden wat goedkoper te bemachtigen.

Schär brood

Schär brood is waarschijnlijk in Nederland het makkelijkst te verkrijgen en het langst houdbaar van alle beschikbare broden. Het merk biedt een aantal verschillende broden waaronder tegenwoordig ook wat “versere” varianten ipv. Alleen hun vacuum verpakte broden. Deze nieuwe broden zijn erg lekker van smaak en bevatten tevens veel gezonde vezels. Je kunt schär brood vinden bij de AH, de Tuinen en in bijna elke natuurwinkel.

 

Genius brood

Genius brood is sinds augustus in iedere Albert Heijn in Nederland verkrijgbaar. Het wordt door veel glutenvrije mensen waaronder mijzelf gezien als het lekkerste glutenvrije brood dat in Nederland te koop is. Indien je vaak het probleem hebt dat dit brood is uitverkocht bij de AH, kun je altijd even bellen om te vragen of ze bij de volgende bestelling een paar broden voor jou kunnen reserveren.

 

Yam

Yam was het eerste merk dat in 2014 vers glutenvrij brood op de markt bracht. Het brood is goed verkrijgbaar door heel Nederland en te vinden in de Jumbo en de Plus. Qua prijs zitten Yam en genius ongeveer op een gelijk niveau. Wel is het zo dat de broden van Yam wat meer voedingswaarde hebben dan die van Genius. Echter is de structuur van Genius brood veel meer zoals glutenvol brood.

Damhert glutenvrij brood en andere producten

Damhert glutenvrije producten bij de Plus

Damhert

Als laatste makkelijk verkrijgbare glutenvrije brood hebben we het brood van Damhert. Ik eet dit zelf niet heel veel, omdat het bestwel duur is en niet zo vers als Yam of Genius. Het is echter een goed alternatief als Yam of Genius niet beschikbaar zijn en je een Plus supermarkt in de buurt hebt. Indien je in de buurt bent van een schap vol glutenvrije Damhert producten, dan raad ik je ten zeerste aan hun glutenvrije brownies te proberen. Deze zijn op zijn minst goddelijk te noemen.

 

 

Prijs van glutenvrij brood

(Vers) kant en klaar glutenvrij brood is nou eenmaal een stuk duurder dan normaal, daarom heb ik hieronder een paar tips voor je op een rijtje gezet om glutenvrije brood goedkoper te bemachtigen.

 

Tips om het goedkoper aan glutenvrij brood te komen

  • De Tuinen heeft 2x per jaar een actie waardoor je 50% korting krijgt op je tweede artikel, in totaal 25% korting op je bestelling dus. Deze acties hebben ze in maart en in oktober en werkt ook via de webshop.
  • De AH heeft tegenwoordig gepersonaliseerde aanbiedingen die ze aanbieden via hun bonuskaart, doordat ik vaak genius brood koop bij de AH krijg ik ook regelmatig aanbiedingen voor glutenvrij genius brood.
  • De Albert Heijn geeft ook vaak 35% korting als een brood bijna over datum is, wanneer je ziet dat een brood de volgende dag over datum is, kun je bij de bakker een 35% stikker vragen.

Conclusie

Er zijn dus tegenwoordig meerdere opties beschikbaar wanneer je geen zin hebt om zelf brood te bakken. Ook is het mogelijk om een via de bovenstaande tips je glutenvrije brood voor een wat normalere prijs in te kopen.
Welk glutenvrije brood vind jij het lekkerst?

 

PS. Vond je dit artikel leuk om te lezen, check dan het vorige Simpel & Glutenvrij artikel glutenvrije bier met glutenvrije pizza.

Deel dit artikel!
Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.