Eindelijk: Een pizza!

10 februari 2016

We wisten het al een poosje. Het kwam er maar niet van. Natuurlijk, je kon een glutenvrije pizza in Amsterdam eten. Echter, geen van die pizza’s kwam ook maar in de  buurt van datgene wat ik inmiddels in Italie aan glutenvrije pizza’s gegeten heb.

Sinds vanmiddag is dat anders. Vanmiddag bezochten we eindelijk Mastino V. Als gezegd, het stond al een tijd op de agenda.  Ik wandelde met mijn vriend door de kinkerbuurt van Amsterdam. Het einde van de winter kondigde zich aan. Net geen lente, maar prachtig weer om door de stad te slenteren. Het was 4 uur. We hadden twee uur gelopen, en we kregen honger. ‘Laten we een pizza halen’, zei ik tegen mijn vriend. Mastino V was 2 minuten lopen.

‘Buongiorno!’ sprak mijn vriend tot de uiterst vriendelijke gastheer.  Vanaf dat moment werd alleen nog Italiaans gesproken. Niet omdat het moest, maar omdat het kon. Alles in het restaurant was warm op deze winterse dag.

Een pizza werd besteld. Geen vlees, maar alle andere smaken waren aanwezig op de kaart. ‘Quattro formaggi per favore!’ Tien minuten laten mocht ik mijn pizza aansnijden. Kijken, ruiken en proeven! Wat een bodem… zacht, met een bite. Eindelijk, een klein beetje Italie in Amsterdam!

Overigens, net als de pizza was alles Italiaans: de beleving en gastvrijheid : Benvenuto a Mastino V! (Bilderdijkstraat 192 in Amsterdam).

 

Deel dit artikel!
Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.