Dusseldorf in kerstsfeer!

1 december 2016

Op verschillende plekken in de stad zijn de alom bekende kerstmarktjes weer te bezoeken. Gewoon lekker slenteren, handgemaakte werkjes bewonderen, een glas Glühwein drinken of een braadworst bestellen…. het kan allemaal!

Alleen met een glutenvrij dieet zijn de mogelijkheden nog steeds beperkt. Veel verder dan een kraam met gepofte kastanjes en een andere met Italiaanse amandelkoekjes kwamen we niet. Nu is het ook weer niet zo dat je een hengel in de Rijn moet gooien om aan glutenvrij eten te komen, maar enige voorbereiding is gewenst.

Ik ben de dag begonnen met een Italiaanse focaccia bij ‘Isabella Glutenfreie Patisserie’. Het is een soort lunchroom/banketbakkerij met een enorme keuze in broodjes en gebak en, niet onbelangrijk, ALLES is glutenvrij! Een leuke plek dus voor een glutenvrij ontbijt buiten de deur met prijzen tussen de €5,90 en €12,90 voor een compleet ontbijt. Het ligt wel iets buiten het centrum, maar het is een omweg waard. In het centrum, op de Konigsallee, zit een take-away van Isabella. Hier kun je alleen afhalen, maar ook hier loopt het water je in de mond. Voor informatie zie: Isabella-patisserie

Broodjes

50 shades of cake

50 verschillende glutenvrije taartjes en petit-fours.

 

Vapiano

Voor een lunch of diner kun je bij Vapiano terecht, een leuke hippe tent met Italiaans eten. Je wordt niet bediend, maar je bestelt bij de kok en je ziet hoe bijvoorbeeld jouw pasta of pizza wordt bereid. Vervolgens kun je een plekje zoeken aan een van de lange tafels. Het motto van Vapiano is dan ook ‘In steden overal ter wereld, ontmoeten mensen elkaar bij Vapiano om het leven te vieren. En in een ontspannen sfeer van elkaars gezelschap te genieten’. En zo voelt het ook, ontspannen, gezellig en altijd druk. Er zijn inmiddels 130 Vapiano’s in 30 landen. In iedere grote Duitse stad heb ik wel een pizza geprobeerd en tot nu toe is het alle keren goed gegaan. Het blijft natuurlijk wel oppassen in een zaak vol gluten. Op de menukaart staan de allergenen in ieder geval duidelijk vermeld. In Dusseldorf zijn 3 vestigingen, te vinden op de Vapiano website . Wij hebben gekozen voor het restaurant in het centrum: Martin-Luther-Platz 28, 40212 Düsseldorf, Duitsland.

Ik zou zeggen: stap in de auto en vier het leven in Dusseldorf!

img_0289

Vapiano tegenover de Johanneskirche in Dusseldorf.

img_0290
Vapiano Specials: iedere twee maanden nieuwe en creatieve seizoensgerechten.

 

Recentelijk zijn er ook vestigingen in Nederland geopend. Het is mij niet duidelijk of er in iedere Vapiano-vestiging glutenvrije varianten te verkrijgen zijn. Informeer dus even van tevoren, zodat je niet teleurgesteld wordt. Of kijk of de sticker met het glutenvrije logo op het raam is geplakt.

img_0292

Mocht u nog tips of aanvullingen op dit artikel hebben dan kunt u ons altijd mailen!

Deel dit artikel!
2 reacties

  • Helma 2 december 2016 om 12:58

    Helemaal top glutenvrij producten

  • Helma 2 december 2016 om 12:59

    Op zo’n kerstmarkt Düsseldorf wij komen er aan volgende zaterdag zondag

Geef een reactie


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.